STUDIU. Barbatii suedezi au cea mai mare speranta de viata din Europa. Vezi pe ce loc se afla romanii

1
3330

Un studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetare Medicală (INSERM) din Franţa a relevat că suedezii au o speranţă de viaţă mai mare şi o sănătate mai bună decât ceilalţi europeni, scrie 20min.ch.

Suedia este ţara unde bărbaţii au cea mai mare speranţă de viaţă de pe continent, respectiv de 79,6 ani în 2010, fiind totodată şi ţara în care se trăieşte cel mai mult într-o stare satisfăcătoare de sănătate.

Speranţa de viaţă fără incapacitate (EVSI) este un concept relativ nou care reflectă perioada medie în care o populaţie nu suferă de probleme de sănătate şi reprezintă ”viaţa în stare bună de sănătate”, explică cercetătorii.

EVSI se obţine prin împărţirea speranţei de viaţă în două, cu şi fără incapacitate şi este un indicator important al politicilor Uniunii Europene (UE), fiind introdus pentru a aprecia calitatea vieţii şi starea de sănătate a europenilor.

STUDIU. Barbatii suedezi au cea mai mare speranta de viata din Europa. Vezi pe ce loc se afla romanii

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca e vorba numai de tara in care traiesti, ci si de educatia pe care o are si/sau urmeaza individul. Suedezii sunt mai atenti la ce mananca in general, nu au conceptul ca daca nu mananca halci de care nu o duc bine, stiu ca e bine sa faca miscare, mai iau si bicicleta spre serviciu uneori, nu se oftica atat de mult ca romanii, populatia medie este ceva mai scolita decat populatia media a altor tari…. si inca cateva aspecte pe care nu am spatiul sa le comentez.
    Eu cred ca daca individul are cunostintele pt a avea grija de el nu conteaza foarte mult in ce tara traieste.

Lasă un răspuns