Cazul care a dus justiţia pe culmile absurdului. Incredibila condamnare a unui pensionar care a renunţat la Suedia pentru România.

1
3353

A învăţat pe de rost Codul Penal, a umplut până acum 4.000 de coli de hârtie cu reclamaţii, solicitări, explicaţii ale cazului său. S-a adresat tuturor instituţiilor statului român, însă, de cele mai multe ori, asta nu i-a ajutat la nimic. Nu mai trăieşte decât pentru cauza lui, nu vorbeşte decât despre nedreptatea care i s-a făcut. La 79 de ani, Ion Matei se învârte în caruselul justiţiei din România şi nu poate să mai iasă. În loc să-şi petreacă bătrâneţea liniştit, de patru ani bucureşteanul îşi petrece viaţa prin tribunale şi în audienţe la diverse organisme ale statului de la care speră să primească apărare.

Fost ceferist, Ion Matei a crezut că regimul comunist va fi veşnic şi a emigrat în Suedia chiar în 1989. Avea 55 de ani, dar asta nu l-a speriat. Ajuns în peninsula scandinavă, omul a luat viaţa de la capăt. A lucrat ca şofer, ca tâmplar, a făcut tot ce i s-a cerut şi până la urmă a primit cetăţenia suedeză. După aproape 20 de ani, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, bărbatul a crezut că ţara lui natală s-a schimbat suficient şi, în 2007, a decis să se întoarcă la casa lui din Bucureşti. Asta a fost cea mai mare greşeală a vieţii lui.

mai mult la :

Cazul care a dus justitia pe culmile absurdului. Incredibila condamnare a unui pensionar care a renuntat la Suedia pentru Romania.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns