Dan Shafran (ICR Stockholm): Am căutat să fim o platformă de dialog; în ultimii ani am pierdut teren

0
2311

Trimisul special al AGERPRES la Goteborg, Daniel Popescu, transmite: Directorul adjunct al Institutului Cultural Român (ICR) de la Stockholm, Dan Shafran, susține că echipa pe care o conduce s-a impus în peisajul cultural suedez prin asumarea permanentă a unei platforme de dialog, dar că, în ultimii ani, instituția a pierdut teren din cauza personalului insuficient și a lipsei resurselor.

„Institutul a fost înființat în 2006. Foarte repede am reușit să ne impunem, să devenim cel mai cunoscut și activ institut cultural din Suedia. Și asta poate și datorită strategiei noastre. Ceea ce am căutat noi a fost ca, tot timpul, să fim o platformă de dialog. Am vrut ca în tot ceea ce facem să se regăsească și o componentă suedeză sau internațională, nu numai românească”, a declarat, pentru AGERPRES, Dan Shafran, la Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg.

Conform acestuia, ICR Stockholm a ajuns să fie considerat una dintre cele trei scene principale ale acestui oraș.

„Nu am venit să spunem ‘Uite domne ce avem noi. Vedeți? Nu ne comparăm cu voi’. Ci, întotdeauna am reușit, prin dialog, să vedem asemănări și deosebiri între cele două culturi. Și asta a făcut să ne impunem foarte repede pe scena culturală suedeză. Am ajuns să fim considerați una din cele trei scene principale din Stockholm, ceea ce a fost formidabil”, a spus Shafran.

Directorul ICR Stockholm susține că, în ultimii ani, instituția pe care o conduce a pierdut teren din motive independente de echipa managerială a acesteia.


https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/01/dan-shafran-icr-stockholm-am-cautat-sa-fim-o-platforma-de-dialog-in-ultimii-ani-am-pierdut-teren-10-54-55

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.